Assessment met behulp van Management Drives

Vraagstelling
Bij onze opdrachtgever zijn er in korte tijd veel personele wijzigingen geweest; 4 nieuwe teamleiders en een nieuwe directeur. De nieuwe directeur was reeds bekend met Management Drives en wilde dit ook graag toepassen op het nieuwe team om zo de kwaliteiten en aandachtspunten van elke teamleider te achterhalen.

Aanpak
De school had een helder beeld wat er komend jaar van de schoolleiding wordt verwacht. Dit is een belangrijke randvoorwaarde om Management Drives goed in kaart te brengen.

Als eerst hebben alle teamleiders afzonderlijk een Management Drives test gemaakt. Op basis van deze resultaten is Co Huisman van De Roo in gesprek gegaan met elke teamleider om te bespreken op welk vlak zijn of haar kwaliteiten bij kunnen dragen aan de doelen van de school. De aandachtspunten, op welke onderdelen ze gecoacht kunnen worden en hoe ze hun kwaliteiten nog beter kunnen benutten zijn in deze twee uur durende sessie besproken.

Resultaat
De directeur heeft een helder beeld van het nieuwe team en weet op welke wanneer elke teamleider afzonderlijk gecoacht moet worden. Op basis van een op maat geschreven format hebben de teamleiders hun eigen zelfanalyse geschreven en hun leer- en coachingsvraag geformuleerd.

Omdat de directeur al bekend was met Management Drives en de vertaling van een MD-profiel naar mogelijk waarneembaar gedrag kan hij zelf de coaching op zich nemen.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor Management Drives voor uw organisatie? Wij gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek.

Co Huisman

Wilt u dat Co Huisman u terugbelt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
De Roo