Fusie van twee ROC-opleidingen

Twee ROC’s die elkaars concurrent zijn, kampen beide met een zelfde noodlijdende opleiding. De bestuurders zien in dat een fusie veel problemen zal oplossen, maar op microniveau wordt dat idee in het geheel niet gedragen. Docenten vrezen voor hun baan.

Daarnaast is er is voor beide opleidingen nog maar één opleidingsdirecteur, nadat de andere met pensioen is gegaan. De overblijvende ziet de samenvoeging echter niet zitten en de bestuurders achten hem niet capabel.
Om niet in een crisis te belanden is er stevig management nodig dat de opleidingen samenvoegt en daarna zal er pas voor een reguliere invulling voor de vacature worden gezorgd, want de huidige opleidingsdirecteur krijgt een overplaatsing naar een ander opleiding.

De interim directeur van De Roo heeft al meerdere samenvoegingen geleid. Daarnaast is hij als oud-bestuurder ook gewend om op bestuurlijk niveau te communiceren. Dit leidt ertoe dat er in korte tijd een Plan van Aanpak ligt waarin zowel de bestuurders als de personeelsleden zich kunnen vinden. Nu er duidelijkheid is en er snel perspectief geschapen is voor het personeel verdwijnt ook de weerstand als sneeuw voor de zon. Er is nog wel heel veel te doen, maar als deze klus is geklaard kan de reguliere opvolger in een goed gefundeerde nieuwe opleiding aan het werk.

Désireé Simons

Wilt u dat Désireé Simons u terugbelt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
De Roo