Een interim opdracht met een ‘verhaal’

Het gebeurt maar zelden dat wij voor een opdracht gevraagd worden, waarbij alleen op de winkel gepast hoeft te worden. Meestal is er wel iets bijzonders aan de hand. De opdracht die Koos van den IJssel sinds de zomer 2015 uitvoert is echter zonder meer uniek te noemen: namelijk het leiding geven aan het Aloysius College in Den Haag, dat in zulke grote financiële en onderwijskundige problemen is geraakt, dat de staatssecretaris van OCW heeft bevolen om vlak na de start van het schooljaar de deuren definitief te sluiten.

Geen reddingsoperatie dus of een ultieme verbeterslag, maar het in goede banen leiden van een onafwendbare sluiting. Op het eerste gezicht een ondankbare taak, zeker tegen de achtergrond dat deze school niets minder dan een instituut is in de Haagse regio. Vele politici en captains of industry hebben deze gerenommeerde school met veel genoegen bezocht.
Toch is het een opdracht met een uitdaging, want zowel voor de leerlingen als voor het personeel staat er heel veel op het spel.
De resterende 750 leerlingen moesten zo spoedig mogelijk naar een andere school in Den Haag terwijl deze al vol zaten en hun formatie rond hadden. Het Aloysius kreeg drie maanden de tijd om dit met de andere besturen te regelen en intussen moest er ‘gewoon’ onderwijs worden gegeven! En wat te doen met de examenkandidaten, die immers al delen van hun schoolexamen op het Aloysius hadden afgerond? De Staatssecretaris stemde er gelukkig mee in dat deze groep van 160 leerlingen toch hun examenjaar op het Aloysius mochten afmaken.
Al met al leverde deze ‘sluitingsactie’ naast het noodzakelijk financiële reddingsplan, waarbij een injectie van het ministerie onontbeerlijk was, meerdere sub-opdrachten op.
In de eerste plaats de overplaatsingsoperatie van de niet-leerlingen naar de andere Haagse Scholen. Die is eind november 2015 succesvol afgerond.  Bijna tegelijkertijd het ontslag van ruim de helft van het personeel, namelijk degenen die geen les gaven aan de examenklassen. Deze operatie is op enkele nog af te handelen bezwaren bij het UWV na eveneens afgerond.
Vervolgens een nieuw rooster, een aangepaste formatie en een verbeterplan voor de examenklassen. Hiermee is in december 2015 een begin gemaakt. En tenslotte het voorbereiden van het ontslag van de resterende personeelsleden, het organiseren van het ontruimen van het gebouw en niet te vergeten van het opzetten van afsluitende activiteiten zoals een reünie voor alle zeer betrokken leerlingen oud-leerlingen van deze bijna 100-jarige ooit befaamde school.

Koos van den IJssel

Wilt u dat Koos van den IJssel u terugbelt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
De Roo