Slechte onderwijsresultaten op een VMBO-school

De onderwijsinspectie heeft verscherpt toezicht in het vooruitzicht gesteld voor de sector techniek van een VMBO-school. De huidige teamleider is niet bij machte om het tij te keren en heeft zich teruggetrokken. De collega-teamleiders zijn al overbelast. De directeur vraagt De Roo om kandidaten voor te stellen met ervaring als teamleider in het VMBO, die in staat zijn om een kwaliteitsslag te (laten) slaan en die bovendien breder mee kunnen denken met het algemene schoolbeleid. Ook moet hij/zij als steun en toeverlaat kunnen fungeren voor de collega-teamleiders.

Binnen enkele dagen stelt De Roo twee kandidaten voor die aan deze omschrijving voldoen en nog diezelfde week gaan zij op gesprek.  De uitgekozen interim teamleider kan meteen aan de slag. Zij maakt kennis met het team en de leerlingen en inventariseert samen met het team waar de prioriteiten liggen.

Aan de hand van de opgedane kennis uit de formele stukken en de interviews wordt in enkele teamsessies een verbeterplan opgesteld dat voorziet in scholing, individuele begeleiding voor docenten, intervisie en examentraining voor leerlingen.

De directeur krijgt op wekelijkse basis terugkoppeling, zodat hij precies op de hoogte is van het verloop van het verbeterproces. De lessen worden tegen het licht gehouden en vergaderingen worden compleet anders ingericht. Functioneringsgesprekken worden niet langer meer opgeschoven, maar ingezet als verbeterinstrument en matig functionerende personeelsleden krijgen een verbetertraject met regelmatige feedback. Hierbij wordt uiteraard meteen een dossier aangelegd.

Het verbetertraject wordt gedeeld met de andere afdelingen en die nemen passende elementen uit de aanpak van de interim teamleider over.

Al doende ontstaat er een professioneel klimaat op de school, waarbij er veel oog is voor de resultaten zonder dat daarbij de leerlingen en docenten uit het oog worden verloren.

De directeur vraagt de interim teamleider om tot het einde van het schooljaar te blijven en gaat pas in het nieuwe schooljaar over tot het aanstellen van een vaste kracht.

Freek Polter

Wilt u dat Freek Polter u terugbelt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
De Roo