• Onderwijs

    De Roo onderwijs
  • Onderwijs

    De Roo onderwijs

Onderwijs

Een (plotseling) vertrek of uitvallen van een leidinggevende, een uitdagend project of programma, reorganisatie, fusie of conflict, er kunnen verschillende redenen zijn waarom een onderwijsorganisatie een tijdelijke of vaste nieuwe manager nodig heeft.

De juiste match
Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over een gedegen bestand aan ervaren (interim) managers uit het onderwijs. Om te garanderen dat mensen altijd optimaal worden ingezet, doen wij altijd een complete intake en inventarisatie van de vraag. Bij acute problemen zorgen onze tijdelijke managers voor een snelle en efficiënte oplossing. Er treedt snel een nieuwe leidinggevende of projectmanager binnen uw school of onderwijsinstelling aan waardoor de rust zal terugkeren en de kwaliteit verder kan worden versterkt. En de partners van De Roo nemen bij de uitvoering van tijdelijke opdrachten de verantwoording voor het monitoren van de uitvoering (schaduwmanagement).

Breed in onderwijs
De Roo vervult opdrachten in vrijwel het gehele onderwijs. Voorbeelden hiervan zijn:

-Primair Onderwijs (PO): locatiedirecteur, bovenschoolse functies, lid of voorzitter van college van bestuur

-Voortgezet onderwijs (VO): team- of afdelingsleider, locatiedirecteur, (con)rector, lid of voorzitter college van bestuur

-Samenwerkingsverband voor passend onderwijs: directeur / bestuurder, procesmanager fusie

-MBO: teamleider, afdelingshoofd, directeur, manager onderwijskwaliteit, lid of voorzitter college van bestuur

-HBO: teamleider, directeur, lid of voorzitter college van  bestuur

-Universiteit, KNAW en onderzoeksinstituten: afdelingshoofd, directeur, bestuurder

-Voorbereiding inspectieonderzoek alle onderwijssectoren

-Leiding en begeleiding van accreditatietrajecten in HBO en MBO

Voorts vervullen wij binnen alle vormen van onderwijs projectfuncties en opdrachten in de bedrijfsvoering zoals teamleider of hoofd P&O, – inkoop, – facilitair, – vastgoed en – financiën.

Mobiliteitspool
Interim managers zorgen vooral voor een oplossing bij een crisis of grotere veranderopdracht. Is daar geen sprake van? Met onze Mobiliteitspool van onderwijsmanagers kunnen wij op veel vervangings- en managementvragen een passend antwoord geven, terwijl de kosten zeer beperkt kunnen blijven. De managers in onze mobiliteitspool bieden versterking in situaties als

  • de afwezigheid van een leidinggevende
  • bij een vacature en als u de tijd wilt creëren voor een zorgvuldige wervingsprocedure
  • daar waar behoefte is aan tijdelijke versterking.

Herplaatsing
Als  -om welke reden dan ook- een manager of directeur plaats moet maken, dan is dat in de meeste gevallen geen proces waar de betrokken partijen veel energie uit halen. De Roo heeft een methode ontwikkeld waarbij aan de vertrekkende partij een reeks van positieve ervaringen wordt aangeboden. Bovendien betekent dit voor de werkgever een snelle reductie van de loonkosten, geen advocaten en op een “koninklijke” wijze afscheid nemen van een al dan niet gewaardeerde werknemer.

admin-ajax Ben je ZZP’er en wil je jouw diensten aanbieden via de Roo?
Meld je dan aan als associé!

Publieke sector & Zorg

Binnen overheden brengen wij veranderingen tot stand met behulp van mensen binnen de organisatie. 

Onze expertise is breed: beleidsontwikkeling, financiën, handhaving, dienstverlening, juridische zaken, personeel en organisatie, inkoop, informatietechnologie, facilitaire zaken en communicatie.

Koos van den IJssel

Wilt u dat Koos van den IJssel u terugbelt?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu
De Roo